PIN-kóddal működő fűnyíró a Hondától

Vágólapra másolva!
A legújabb kütyü csak jövőre érkezik Európába, lopásbiztos, magától lenyírja a füvet és a gyerekeket sem tudja megsebesíteni.
Vágólapra másolva!

A japán Honda legújabb fűnyírója anélkül is működik, hogy odaállna mögé egy ember és irányítaná - olvasható az autoblog.com nevű blogon. A Miimo nevű szerkezet beprogramozható, és állítható, hogy csíkokban vagy körkörösen vágja a gyepet. A fűnyíró egyből kikapcsol, ha felemelik a földről és nem is kapcsol vissza magától, ha visszahelyezik, ugyanis PIN-kód kell a beindításához. Így ellopni sincs nagyon értelme, és kisgyerekek sem tudják megsebesíteni vele magukat.

A gép több féle verzióban kerül hamarosan forgalomba, a blog szerint az 500-as egy beindítással háromezer négyzetméter pázsitot tud levágni. A készüléket idén dobják piacra Amerikában, Európába majd csak a jövő évtől szállítanak, és a blog szerint felárral a tengerentúlihoz képest. A Miimot Asimo legjobb barátjaként reklámozzák - Asimo a cég másik robotja, amely akár üdítőt is felszolgál a ház vendégeinek. Ezt a Honda terméket már lehet kapni a boltokban.