Négy kocka a Microsoft új logója

Vágólapra másolva!
A Windows 8 kiadását megelőzően lecserélte régi, négyszínű zászlót idéző logóját a Microsoft. A cég új arculatán négy egyforma színes kocka lesz látható.
Vágólapra másolva!

Negyedszázados logójától szabadult meg a Microsoft. Az előző, zászlóra emlékeztető képet a Windows 3.0 óta nézhették a számítógépet használók. A logó egyre részletesebb, egyre minimalistábbá vált, ám a zászló motívumot mindig meg lehetett látni benne.

Forrás: Microsoft

A minimalista, csak a Microsofthoz kötődő négy színt megtartó embléma mellé a Vista óta használt Segoe betűtípussal van kiírva a cég neve. Az új, kockás embléma a cég szerint a "digitális mozgás világát" és a Microsoft változatos termékpalettáját jelképezi. Az új logóhoz nem jár új, a vállalat küldetését megfogalmazó jelmondat.

A kockás logó hamarosan a cég online szolgáltatásaiban, az októberben megjelenő Windows 8 operációs rendszerben és az Xbox 360 játékgép szoftverében is megjelenik. A cég tervezi, hogy a közeljövőben számítógépboltjaiban is lecserélik a régi zászlós Microsoft emblémákat.