Lassan gépelőknek készül nagyibillentyűzet

Vágólapra másolva!
A két ujjal pötyögőknek és a folyamatosan félreütőknek készít billentyűzetet a pendrive atyja. A kijelzővel egybeépített billentyűzet nem csak a beírt szöveget mutatja, appok is futtathatók rajta.
Vágólapra másolva!

Dov Moran egysoros, rövid kijelzőt tartalmazó kütyüjén úgy lehet írni, hogy az ember fel se néz a monitorra. A pendrive-ot feltaláló izraeli tervező azoknak az életét könnyítené meg, akik nem tanultak meg vakon gépelni.

"A billentyűzet és az LCD kijelző házasítása rég nem számít forradalmi ötletnek" - írja a Smartype billentyűzetről az Engadget techológiai blog. A cikk szerint az viszont újdonság, hogy a kezdő felhasználóknak szánják a kütyüt. Az eddigi kijelzős klaviatúrák a billentyűzetüket testre szabni vágyó videojátékőrülteket, a milliónyi ikon és funkció között válogató grafikusokat célozták. A Smartype közönsége viszont a kezdők. Azok, akik lassan pötyögnek, nem néznek fel a kijelzőre, hogy még véletlenül se üssenek mellé.

Az új kiegészítőt megvásárlóknak nem kell választaniuk aközött, hogy a beírt szöveget vagy az ellenséges területnek számító billentyűzetet figyelik-e. Az F-gombok feletti egy sornyi kijelzőn figyelemmel tudják kísérni, mit írtak be legutoljára. A dokumentum formázásához ugyan még kell a monitor, viszont ekkor már hosszú szövegeket nem is kell beírni.

A kijelzősort figyelmeztetések felvillantására is lehet használni. A bejövő e-mailek címsorán kezdve a naptárban rögzített ismertetőkig számos szöveget meg lehet jeleníteni a Smartype LCD-jén. Még az időjárást is ki tudja majd írni, ha egyszer elérhetővé válik a kütyü.