Füllentésen kapták a Nokiát

Vágólapra másolva!
Egy tükröződés buktatta le a Nokia legújabb telefonjának reklámfilmjét. A szuper képstabilizátoros kamerával felszerelt Lumia 920-ról készült reklámot a cég állításával szemben nem a telefonnal forgatták. 
Vágólapra másolva!

Csaláson kapta a The Verge technológiai híroldal a Nokiát. Az új Lumia 920-as csúcstelefon képstabilizátoros optikáját bemutató rövid reklámban benne maradt egy kínos baki. A reklám azt hivatott elmagyarázni, hogy a kézremegést, a mozgás közben keletkező apró bemozdulásokat is képes korrigálni a szuper optikával felszerelt kamera. A felvételen egy bicikliző férfi készít videofelvételt a mellette tekerő nőről. A felvételt két verzióban is láthatjuk, az egyik a remegő, képstabilizátor nélküli kamerával készült amatőr színvonalat hozza, a másik azonban rezzenéstelen, profi hatást kelt.


A háttérben feltűnik egy fehér kisbusz és az operatőr

A rövid összehasonlító rész után a rezzenéstelen, profi felvétel folytatódik tovább, bizonyítandó a Nokia Lumia 920-as készülék technológiai felsőbbrendűségét. A csalást egy utánfutó ablakában megjelenő tükröződés buktatja le. A tükröződésben ugyanis nem biciklis fiú, hanem egy fehér furgon oldalában álló operatőr és profi világítófelszerelés látszik.


Valós bemutatóanyagot adott ki a Nokia

A felfedezés hatására a Nokia is elismerte, hogy a Lumia 920 reklámját nem a telefonnal forgatták, hiába sugallja ezt a reklám. A cég szóvivője szerint sosem volt szándékuk, hogy megtévesszék a nézőket, a videó csupán a képstabilizátor nyújtotta előnyökről szól. A cég már közzé is tette a reklám új verzióját, amelyen egy felirat hívja fel a figyelmet arra, hogy a felvétel nem az okostelefonnal készült. A Nokia egy olyan felvételt is közreadott, amelyik ugyan nem rendelkezik romantikus történettel, ám valóban bemutatja a Lumia 920-as képességeit.