Gyerektabletet dob piacra a játékbolt

Vágólapra másolva!
A Tabeo nevű gyerektabletet a Toys "R" Us  amerikai játékbolt-hálózat fog piacra dobni október végén: a készülék olcsóbb, de butább is lesz a Kindle Fire-nél.
Vágólapra másolva!

Új szereplő lépett a tabletháborúba: Amerika legnagyobb játékbolt-hálózata, a Toys "R" Us saját táblagépet dob piacra október végén - olvasható a Wall Street Journal internetes oldalán. A Tabeo névre keresztelt, kifejezetten gyerekeknek szánt kütyü 150 dollárba fog kerülni, vagyis kicsivel olcsóbb lesz az államokban rendkívül népszerű Kindle Fire-nél is.

Forrás: [origo]

A Tabeo gyerektablet 7 colos méretben, 1 gigahertzes processzorral felszerelve érkezik. Utóbb ima már nem számít extrának, ígykérdéses, hogy az új szuper felbontású játékok hogyan futnak majd rajta. Alapból ötven játék és oktatóproram lesz az Android 4.0 operációs rendszerrel ellátott tableten, amely csupán négy gigabájt memóriával rendelkezik, bár ez olcsón kibővíthető microSD-kártyával. A táblagép teljes értékű internetezésre alkalmas, de szülői felügyeleti funkcióval is felvértezik, amellyel korlátozni lehet egyes szájtok elérését, vagy a kütyü használatát bizonyos időpontokban. A tabletet HDMI-n keresztül akár tévéhez is lehet kapcsolni fotók vagy videók nézegetéséhez.