Orvosolta hálózati problémáját a T-Mobile

Vágólapra másolva!
Kedden délután Budapest belső kerületeiben a T-Mobile ügyfelei hívásindítási problémákat tapasztalnak. A szolgáltató este hat órára részlegesen, nyolc óra körülre pedig csaknem teljesen orvosolta  a problémát.
Vágólapra másolva!

Az [origo]-nak a társaságnál elmondták, hogy a műszaki probléma a főváros belső kerületeit érinti. Itt a T-Mobile ügyfelei sokszor nem tudnak hívást indítani, ha telefonjuk 3G-s hálózatra kapcsolódik. Az okostelefonok esetében alapesetben sokszor nem hagyományos 2G-n keresztül zajlik, bár a készülékeket általában át lehet állítani abba a módba is, de úgy csak hívásokat lehet bonyolítani. A délutáni probléma során egyes felhasználók nem tudtak mobilinternetezni a cég hálózatáról a belvárosban.

A T-Mobile munkatársai este hat órára részlegesen, nyolc óra tájékára pedig csaknem teljesen felszámolták a hívásokban és az internetforgalomban részleges fennakadást okozó problémát.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., amely egyúttal a T-Mobile tulajdonosa is.