Az iPadet és az iPhone-t is betiltatná a Motorola

Vágólapra másolva!
Vizsgálat indul a Motorola Mobility panaszai nyomán az Apple ellen: a Google tulajdonában lévő mobilgyártó gyakorlatilag riválisa összes mobil eszközét, és számítógépét betiltatná szabadalomsértés miatt az iPhone-tól az iMacig.
Vágólapra másolva!

A kereskedelmi visszaéléseket vizsgáló amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (International Trade Commission, ITC) a héten jelentette be, hogy vizsgálatot indít a Motorola Mobility panaszai nyomán az Apple cég ellen - adta hírül az Ars Technica amerikai technológiai blog.

A Google tulajdonában lévő mobiltelefongyártó szabadalomsértéssel vádolta meg az Apple-t: a cég szerint a rivális cég iMessage technológiájában jogtalanul használja a Motorola több szabadalmát is. Az érintett szabadalmakat a vádak szerint az Apple nem csak az iPhone 3GS és újab okostelefonjaiban, az összes iPadben, és az iPod Touch lejátszóban alkalmazza. Egy másik szabadalmat a Motorola szerint a cég csaknem mindegyik Mac számítógépében használ az iMactől kezdve a Macbook Airig.

Forrás: Apple
Forrás: Apple

A Motorola az ITC-nél azt próbálja meg elérni, hogy a bizottság hivatalosan tiltsa meg szinte az összes Apple-termék importját az Egyesült Államokba, emellett pedig az Apple-t hirdetéseinek felfüggesztésére is köteleztetné. Az Apple nemrég az USA-ban komoly győzelmet aratott nagy riválisa, a Samsung ellen, a bíróság ugyanis kimondta, hogy a dél-koreai gyártó lekoppintotta az iPhone-t, ezért első fokon egymilliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte a céget.