Előre elkapkodták a magyar iPhone 5-öt

2012.09.21. 10:33

Bár nagy, mindenkit lenyűgöző újítások hiányoztak az iPhone 5 bejelentéséből, a magyar rajongókat meggyőzte a telefon. A méregdrága okosmobil első szállítmánya már az előrendelési időszak alatt elfogyott.

Csütörtök éjfélkor vált előrendelhetővé a T-Mobile-nál az Apple iPhone 5-ös okostelefonja, és másnap reggel kilencre le is foglalták az első szállítmányt az érdeklődők. A készülék csak szeptember 28-án kerül a boltokba, ám aki most szeretne előrendelni, az már csak a későbbi szállítmányból kaphat. A készüléket 28-án nulla órakor a Mammut I-ben található T-Mobile üzletben kezdik árusítani.

A készülék a kezdeti szakaszban csak a T-mobile 3G-s hálózatát fogja használni, de még a 2012-es év során az LTE is elérhetővé válik. A cég jelenleg a készülék és az új generációs hálózat együttműködését teszteli. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint az iPhone 5 megjelenése a 4G elterjedésének is komoly lökést ad. Mivel a piac ekkora szereplője is fontosnak tartja az új generációs technológia támogatását, valószínűleg a többi gyártót is arra sarkallja majd, hogy építse be termékeibe a 4G-t. Jelenleg a T-Mobile kínálatában is csak néhány készülék - modem, router, táblagép - támogatja ezt a technológiát.

Húszezerért már el lehet hozni az iPhone 5-öt

Az új, 16 gigabájtos memóriával rendelkező Apple-készüléket a legolcsóbban tízezer forintért lehet hazavinni, de ekkor két év hűséget kell válllalni az előfizetésre, és a havi 21 ezer forintos Mozaik XXL díjcsomagra. A díjcsomagra vállalt hűség nélkül, kétéves szolgáltatói hűséggel 190 ezer forintba kerül a készülék. A mobil Domino csomagban és előfizetés nélkül egyaránt kereken kétszázezer forintba kerül.

Forrás: Apple
A jövő héttől kapható az új iPhone Magyarországon

A közepes, 32 gigabájtos modell kezdőára húszezer forint, ha a vásárló a legdrágább tarifát választja, és hűséget is vállal rá. A dominós és a kártyafüggetlen verzió ára pedig 220 ezer forint. A hatvannégy gigabájtos csúcsmodellért pedig legalább harmincezer forintot kell kifizetni a két év hűség aláírása mellett. Domino csomaggal vagy listaáron pedig 260 ezer forintba kerül a mobil. A Mozaik díjcsomag mellett a készülékek válaszhatók az iPhone-hoz kitalált Ikon díjcsomagokkal is.

Nem lett olcsóbb a régi iPhone

Az iPhone 5 piacra kerülésével csak a három generációval régebbi iPhone 3GS tűnt el a kínálatból. Az előző csúcsmobil, a 4S tizenhat gigabájtos verziója csak érintőlegesen lett olcsóbb. Listaáron 197 ezer forintért lehet megvenni az okostelefont, tarifahűség nélkül pedig 180 ezer forintba kerül, majdnem annyiba, mint az újabb típus.

Az iPhone 4-et már ezer forintért meg lehet vásárolni két év előfizetésre és tarifára vállalt hűséggel. A díjcsomagra vállalt hűség nélkül azonban ez a készülék is 150 ezer forintba kerül. Listaára 161 ezer forint, csupán harmincezer forinttal kevesebb, mint a legolcsóbb iPhone 5.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Home ajánlati márka tulajdonosa is.