Zenél a város egy szoftverrel

Vágólapra másolva!
A zenetaxi egy alkalmazás segítségével rögzíti, majd valós időben átalakítja a városi hangokat kellemes dallammá. Hallgassa meg.
Vágólapra másolva!

A városi emberek szembesíti a város hangjával az a taxi, amit egy Yuri Suzuki nevű művész és a mobilgyártó AiAiAi cég készített. A jármű mikrofonokkal veszi fel a robajlást, autók, biciklik, emberek, építkezési munkálatok és egyéb zörejeket hangját, melyeket valós időben átalakít élvezhető, nyugalmas, ambient zenévé, melyet a járműre szerelt hatvanhét hangszóróból kibocsát. Az alábbi felvételen London városi zajai hallhatóak, egy kicsit másképpen. A kezdeményezés a város hangzást szeretné jobbá tenni, a visszajelzések alapján eddig szeretik a londoniak. Erre a linkre kattintva további számokat is meghallgathat a zenetaxitól.

Sound Taxi by nerved

Hallgassa meg a zenetaxit

A zenetaxi mellett akadnak olyan ambient zenei kísérletek, amelyekhez nem kell az adott városban tartózkodni. A You are listening to oldal amerikai városok elfogott rendőrségi rádióadásait keveri rá zenére. Hasonló csatornát kínál a San Francisco művésznegyedéből sugárzó Soma FM is, ami a helyi hatóságok rádióadását továbbítja zenébe csomagolva.

A fókuszálást segítő, a külvilág zajait kizáról zenéket kedvelők kemény magja még csak nem is ambient zenét hallgat, hanem egyenesen fehér- vagy rózsazajt. Nekik a Simplynoise.com való, amely naphosszat képes teljesen véletlenszerű zajokat sugározni. A hasznos oldalhoz kézült iPhone alkalmazás, androidos app is.