Elnézést kért az Apple az új térképe hibáiért

iphone 5
Vágólapra másolva!
Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója nyilvános üzenetben kér elnézést vállalata térképszolgáltatásának gyengeségeiért. A cégvezető ideiglenesen maga is alternatív szoftverek használatát javasolja a felhasználóknak.
Vágólapra másolva!

A múlt héten az [origo] is beszámolt arról, hogy az Apple legújabb táblagépes és okostelefonos szoftverében debütáló térképszolgáltatást számos kritika érte. A magyar felhasználók leginkább az üzletek, hotelek és egyéb érdekes pontok hiányát érzékelhetik a szoftverben, de külföldi visszajelzések tévesen jelölt utcákról, sőt teljes városokról is szólnak.

A térképszoftver hibáiért Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója nyílt levélben kért elnézést a felhasználóktól a cég honlapján. Üzenetében Cook kifejti, nagyon sajnálják, hogy a szolgáltatás hibái bosszúságot okoznak felhasználóiknak, és minden erejükkel ezek kijavításán dolgoznak. A vezető szerint azért volt szükség saját navigációs megoldás elkészítésére a korábbi Google Térkép helyett, hogy a cég riválisainál is hatékonyabb, 3D-s épületmodelleket, hangnavigációs és más extrákat felvonultató szolgáltatást dolgozhasson ki.

Forrás: The Amazing IOS6 Maps
Belgrád térképéről csak egy folyó maradt le

Bár az új Apple Térképet Cook szerint már százmillió eszközön használják, a hibák kiaknázásáig a cégvezető azt javasolja a felhasználóknak, hogy használják a Microsoft Bing térképét, a MapQuestet vagy a Waze nevű ingyenes navigációs applikációkat, vagy nyissák meg az eszköz böngészőjében a Google Térképet vagy a Nokia Térképet.

A Google nem siet

Nem szolgált biztató hírekkel az iOS6-ot telepítő Apple felhasználóknak a héten Eric Schmidt, a Google igazgatótanácsának vezetője. Schmidt egy tokiói sajtóeseményen úgy nyilatkozott, a Google még nem tett lépéseket azért, hogy a Google Maps elkészüljön az Apple mobiloperációs rendszerére. A sokak által várt térkép appon nem dolgoznak programozók, elkészülte teljesen bizonytalan.

"Szerintünk jobban tették volna, ha megtartják a mi térképünket. De hát mit tudhatok én erről? Mit tegyünk, kényszerítsük őket arra, hogy meggondolják magukat? Az ő döntésük" - mondta Schmidt a Google térképszolgáltatásáról lemondó Apple döntéshozókról. A Google-vezér szerint a két cég folyamatos tárgyalásokban van, ám az Apple-nek kell eldöntenie, hogy a konkurens térkép egyáltalán megjelenhet-e iPhone-ra.