Beázik a Sony cseppálló táblagépe

Vágólapra másolva!
Leállították a Sony Xperia táblagépeinek árusítását, mivel a cseppállóként hirdetett androidos eszközről kiderült, mégsem állja túl jól a nedvességet.
Vágólapra másolva!

Az Xperia Tablet S márkajelzésű táblagépet Japánban már egy hónapja, Magyarországon egy hete árusítja a gyártó, de pénteken leállították a készülék forgalmazását. A cseppállóság 10-es IPX skáláján az Xperia Tablet S 4-es besorolást kapott, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy a táblagépre nyugodtan rá lehet önteni egy üveg vizet, annak semmi baja nem lesz. A készülékről azonban kiderült, hogy a valóságban egy gyártási hiba miatt tönkremegy, ha nedvesség éri, mivel a képernyő és a gépház nem tökéletesen illeszkedik egymáshoz egyes készülékeken.

A táblagépből a BBC szerint eddig százezer darabot adtak el a szigetországban: a Sony közlése szerint a már eladott modelleket díjmentesen megjavítja, ha a fröccsenő víz kárt okozna bennük. A Sony magyar leányvállalata által kiadott közleménye szerint " probléma nem érinti a készülék normál működését és használatának lehetőségeit, azonban felmerült, hogy a szeptemberben kibocsátott táblagépek közül néhány példány nem felel meg teljes mértékben a magas szintű cseppállóság követelményeinek."

Forrás: Sony
A Sony honlapján lévő ismertető szerint nem árt a víz a tabletnek

A vállalat jelenleg vizsgálja, és javítani fogja a gyártási hibát, amelyet követően újra kezdődhet az androidos táblagép értékesítése. A magyar vásárlókat a cég arra kéri, hogy keressék meg a társaságot a 06-1-777-9151-es ügyfélszolgálati telefonszámán. A ogy az októberben gyártott táblagépek már megfelelnek a magas szintű cseppállóság követelményének.