Száznegyven terabájtnyi tárhellyel rendelkező szerverparkot foglalt le az adóhatóság. A gépeket filmek, szoftverek és zenék cserélgetésére használták.

Több ezer rendszeres felhasználója volt a NAV szerint annak a kalózoldalnak, amelyet az adóhatóság nyomozói foglaltak le az ország egyik legnagyobb szervertermében. A huszonkét szerver által kiszolgált oldal összes tárkapacitása 140 terabájt volt, ami körülbelül harmincezer DVD kapacitásának felel meg.

Forrás: NAV

Az adóhatóság körülbelül húszmillió forintra becsüli a nyomozói által lefoglalt gépek értékét. A számítógépek mellett négymillió forintot is zároltak, amely az üzemeltető rendszerében ragadt a rajtütés pillanatában. A NAV szerint a kalózszerverek működtetői több millió forintot kerestek havonta. A jogsértő anyagokhoz való hozzáférés jogát SMS-ben lehetett megvásárolni.

A száznegyven terabájtnyi tárhelyet kihasználták a szerverek üzemeltetői. Negyvenezer filmet, zeneszámot, szoftvert, játékot és elektronikus könyvet kínáltak a gépeken, amelyek a rendelkezésre álló tárhely zömét elfoglalták. A kalózszolgáltatásra négy weboldalról lehetett regisztrálni, amelyek az utp.dtsh.hu, dry.dtsh.hu, pem.dtsh.hu és palace.megafreeupload.com címeken voltak megtalálhatók - közölte a NAV.

A szerzői jogokat sértő bűncselekményért, a további fejleményektől függően, kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak az elkövetők, azonban a NAV még nem rendelkezik gyanúsítottal.