Pearl Harbor-szerű kibertámadástól tartanak Amerikában

Vágólapra másolva!
Egy biztonsági szakember szerint a kormánynak nem érdeke, hogy emberek személyes levelezései között kutatkodjon, viszont bizonyos esetekben szükség lehet rá.
Vágólapra másolva!

Leon A. Panetta biztonsági szakértő szerint az Egyesült Államok egy Pearl Harbor-szerű kibertámadással nézhet szembe - olvasható a New York Times internetes oldalán. A szakember szerint hackerek könnyedén megtámadhatják az ország elektromos ellátóközpontjait, közlekedési rendszerét, pénzügyi központjait, illetve a kormány szervereit is.

Panetta New York egyik technológiai múzeumában tartott beszédében arra utalt, hogy különböző katonai szervezetek, illetve Kínához, Oroszországhoz, valamint Iránhoz tartozó csoportok fenyegetésétől lehet a leginkább tartani.

A szakember szerint a legrosszabb eshetőség, hogy a stratégiai pontokat érintő kibertámadásokat fizikai beavatkozások is kísérik. Panetta szerint egy ilyen komplex beavatkozásra nem lehet igazán jól felkészülni.

"Nem áll érdekülnkben, hogy e-maileket olvassunk, hogy számítógépekben keresgéljünk információkat, vagy hogy megsértsük emberek szabadságjogait. De bizonyos esetekben tudnunk kell, hogy mi történik" - mondta Panetta korábban a New York Timesnak.