IPad-áron debütálhat a Microsoft tabletje

Vágólapra másolva!
Hamarosan előrendelhetők lesznek a Microsoft új, Windows 8 operációs rendszerét futtató táblagépei. A Surface árát a bevezetésg megelőző reklámok árulták el.
Vágólapra másolva!

499 dollárba fog kerülni a legolcsóbb Windows 8-as táblagép, a mágnesesen záródó speciális Touch Cover érintőbillentyűzet pedig további száz dollárt drágít a kütyü árán - adta hírül a The Next Web híroldal. Ezért a pénzért a vásárlók a 32 gigabájt beépített memóriát tartalmazó típust vásárolhatják meg, a 64 gigabájtos csúcsmodell további száz dollárral drágább.

Forrás: Microsoft
Száz dollárt drágít az érintőbillentyűzet a táblagépen

A legolcsóbb Surface tabletek nem a Windows 8 teljes verzióját fogják futtatni, hanem a Windows RT nevű variánst. Ezt olyan gépekre szánják, amelyekben nem PC-kben használatos, hanem szerényebb teljesítményű, de kevesebb energiát fogyasztó ARM mobilprocesszor dolgozik. Az RT-t futtató eszközökön azonban nem lehet majd a régebbi Windowsokra készült programokat futtatni, a rendszer csak a Windows 8 táblagépes felületére fejlesztett applikációkat tudja futtatni, és tartalmaz egy lebutított Office 2013-at.

Bár a 499 dolláros elsőre nem tűnhet vonzónak a hasonló árú iPad mellett, azonban a legolcsóbb Surface táblagépben is duplaanyni memória van, mint a belépő kategóriás iPad-ben. Ha pedig a felhasználóknak aközött kell választania, hogy 16 vagy 32 gigabájtos készüléket vásárol azonos pénzért, elképzelhető, hogy a nagyobbat veszik meg.