Hibás kuponnal raboltak le egy játékboltot

Vágólapra másolva!
Vírusként terjedt el a videojátékok szerelmesei között, hogy egy, az Electronic Arts kiadó által felajánlott húszdolláros kupont többször is fel lehet használni.
Vágólapra másolva!

Egy online felmérés kitöltőit akarta megajándékozni a világ egyik legnagyobb játékkiadójának számító Electronic Arts (EA). Az összes választ megadó felhasználók egy olyan húsz dolláros kuponkódot kaptak, amelyet az EA Origin nevű online játékboltjában lehetett felhasználni. Ebből körülbelül egy régebbi videojátékot lehet megvásárolni.

Forrás: [origo]
Több száz dollárnyi játékot csaltak ki a trükköző vásárlók a boltból

A játékosok azonban felfedezték, hogy a kódot többször is fel lehet használni. A hír felkerült a Reddit közösségi hírmegosztó oldalra, ezután pedig kezdetét vette a webbolt kifosztása. A hírmegosztón olvasható hozzászólások szerint akár egy tucatnyi játékot is le lehetett tölteni ingyenesen. A kuponkód tizennyolc órán keresztül volt használható, csak hétfő reggel kilenc órakor tiltották le a bolt üzemeltetői.

Az Electronic Arts nem adott ki nyilatkoztot az ügyben. Egy blogger olyan képernyőmentést tett közzé, amelyen a cég egyik ügyfélszolgálati munkása azt ígéri, hogy a kuponnal visszaélő játékosokat valamilyen módon meg fogják büntetni. Az EA fórumain egy másik alkalmazott viszont azt írta a cég fórumán, hogy a kuponnal megvásárolt játékokat nem veszik vissza. Az Electronic Arts mellett azok a felhasználók jártak pórul, akik ugyan kitöltötték a felmérést, ám nem siettek felhasználni a kódjukat.