Tévesek lehetnek az iPad Mini kiszivárgott árai

Vágólapra másolva!
A legolcsóbb iPad Mini ára a kiszivárgott információk szerint kétszázötven euró, ám elemzők szerint ennél többe fog kerülni az Apple egyelőre hivatalosan még nem is létező, kicsi táblagépe.
Vágólapra másolva!

A jelenleg kapható, tízcolos iPadnél kisebb modellről hivatalosan még semmit sem tudni, a pletykák szerint a cég október 23-án egy kisebb, 7,85 colos képernyővel szerelt táblagépet fog piacra dobni. Erről a készülékről hivatalosan még semmit sem tudni, de egy német blogra kiszivárogtak a készülék állítólagos árai, méghozzá a bejegyzés szerint egy Media Markt üzlet raktárkészlet-nyilvántartó szoftveréből.

Htvenezer forintos iPad Minit ígér a blog

A kiszivárgott árlista szerint az iPad Mini legolcsóbb, 8 gigabájtos, wifis változata 250 euróba, vagyis mintegy hetvenezer forintba kerül Németországban. A nem hivatalos lista szerint egy 16 gigabájtos modell 350 euróba, vagyis mintesz százezer forintnak megfelelő összegbe kerül. Ugyanennyi az ára a mobilinternetképes, 8 gigabájtos modell is. A legtöbbet, 650 eurót, vagyis 180 ezer forintot a mobilinternetes, 64 gigabájtos modellért kérhetik el.

Kamu lehet a kiszivárgott lista

Az iPad Mini állítólagos árait tartalmazó lista valódiságát több elemző és szakújságíró is megkérdőjelezi. A Guardian című brit napilap az Apple-től származó forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy tudomása szerint az olcsó minitabletből csak wifis változat készül, mobilinternetes modell nem.

A ComputerWorld amerikai technológiai lap szerint is 250 eurónál drágábban várható a mini iPad. Európában az Amazon Kindle Fire HD táblagépét úgy tudja kétszáz euróért kínálni, hogy nincs rajta semmilyen haszna, nyereséget a kütyüre elérhető filmek, zenék és e-könyvek biztosítanak a cégnek.

A 250 eurós ár azt jelentené, hogy az Apple jóval kisebb haszonkulcsot alkalmaz, mint amelyet tipikusan szokott: a cupertinói cég ugyanis magán az eszközön is keresni akar, nem csak az arra eladott tartalmakon. Egy túlságosan alacsony árral pedig a cég a saját terméke, a nagy iPad elől szipkázná el a vevőket.