Gördeszkázni is lehet a Microsoft táblagépén

Vágólapra másolva!
Extrém módját választotta a cég első táblagépe népszerűsítésének a Microsoft Windows-részlegének feje: Steven Sinofsky kereket csatolt a Surface-re, és gördeszkázott egyett a kütyüre állva.
Vágólapra másolva!

Sinofsky a mutatvánnyal a Microsoft Surface táblagép strapabíró kivitelét kívánta demonstrálni. A tablet váza ugyanis speciális eljárással előállított, rendkívül strapabíró magnéziumötvözetből készült, a képernyőt pedig a karc-, és ütésálló Gorilla-üveg legújabb változata védi a sérülésekről.

Forrás: [origo]
Sinofsky a tabletből applikált gördeszkája

A Windows-részleg vezetője a saját Twitter-fiókján publikálta a nem túl jó minőségű fotókat arról, hogy saját tabletjét négy kerékre applikálja, majd gördeszkázik azon egy amerikai sajtótájékoztató alkalmával. A táblagépből október végén csak az olcsóbbik, Windows RT-t futtató, tehát csak Windows 8-as applikációk futtatására alkalmas, hagyományos windowsos programokkal nem kompatibilis változat kerül a boltokba.

A legolcsóbb Surface RT 32 gigabájt memóriával lesz felszerelve, ez duplaakkora háttértárat jelent, mint a legolcsóbb, harmadik generációs iPadé. Az Egyesült Államokban mindkét eszköz nettó ötszáz dollárba, vagyis nagyjából 110 ezer forintba kerül adó nélkül, a billentyűzetként is funkcionáló képernyővédő tokért további száz dollárt, vagyis több mint húszezer forintnak megfelelő összeget kérnek el. A Microsoft hivatalos közleménye szerint azonban a táblagép egyelőre csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Kínában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Hongkongban lesz kapható. Hivatalos hazai bevezetéséről egyelőre nincs hír, szürkeimportból származó példányai azonban feltehetően a hazai kereskedőknél is megjelennek majd.

Forrás: Steven Sinofsky Twittere
Kibírta a tablet a ráálló embert