Szétnézhet a Google szervertermében

Vágólapra másolva!
Kevesen férhettek hozzá eddig a Google legendás szervertermeihez, a felhasználók millióinak adatait és a cég titkos algoritmusait tartalmazó gépekre nagyon vigyázott a vállalat. Egy váratlan döntéssel most bárki szétnézhet az adatparkban a Street View panorámaképei segítségével.
Vágólapra másolva!

A szétnézéshez sem utazni, sem sorba állni nem kell, elég fellépni a Google Where the Internet Lives (Ahol az internet lakik) című weboldalára. Itt ipari terekről, tekergőző kábelekről és kidobott alkatrészekről készült fotógaléria, a gépészeti szintet bemutató képek találhatók. A fotókat lehet géptermenként is rendszerezni, külön megnézve a Google nyolc amerikai szervertermét. A Lenore-ban található létesítményben pedig még körbe is lehet nézni a utcai panorámaképekről ismert Street View szolgáltatás segítségével.

Forrás: Google
Az elromlott szervereket a helyszínen próbálják megszerelni

Az oldal legalább annyira reklámja a Google-nak, mint amennyire a felhasználók kíváncsiságának kielégítése. A felvételek megerősítik a cégről kialakult játékos képet, hiszen még a légtechnika csövei is a Google logó színeire vannak festve. A gépeket karbantartó személyzetről pedig meg lehet tudni, hogy szabadidejükben zombisat játszanak, munka közben jokeres hegesztőmaszkban szerelik a szerverszekrényeket.

Forrás: Google
Birodalmi rohamosztagos őrzi a szervereket

A nyitással sem árulta el a cég az összes titkát. Azt már korábban megosztották, hogy milyen módosításokat hajtottak végre a számítógépeiken, hogy hatékonyabbak legyenek. 2008 óta pedig hatékonysági jelentést is tesznek közzé a termek fogyasztásáról. Olyan részletekbe azonban nem szeret belemenni a cég, hogy hány gép szolgálja ki pontosan a YouTube-ot, a Gmailt és a mindenki által használt Google keresőt.