Kirúgta az Apple az iPhone-hackert

Vágólapra másolva!
Egy évig bírta a vállalaton belüli munkát az Apple okostelefonjait feltörő szoftver fejlesztője. Egyelőre nem lehet tudni, miért kellett távoznia az iOS biztonságával foglalkozó szakembernek.
Vágólapra másolva!

Kirúgta az Apple az alig egy éve gyakornokként alkalmazott iPhone-hackert. Az interneten Comex néven ismert Nicolas Allegra korábban az iPhone-ok feltörését a végletekig megkönnyítő Jailbreak.me nevű oldal gazdájaként híresült el. Twitter oldalán Allegra azt írta, hogy egy levél meg nem válaszolása miatt vált meg tőle a cég. A Forbes üzleti folyóiratnak adott interjújában azonban már komolyabb okokat sejtetett a hacker a részletekről azonban nem beszélt.

Allegra alkalmazásával az Apple egyszerűen maga mellé tudta állítani azt az embert, aki sok fejfájást okozott a cég vezetőinek. Az iPhone tulajdonosoknak elég volt csak egyszer meglátogatni a Jailbreak.me oldalt, és készülékük máris képes volt fogadni az iTunes szoftverbolton kívülről származó programokat is.

Gyakornoksága alatt Allegra az iOS biztonságának megszilárdításán dolgozott. Olyan hibákra vadászott, amelyek lehetővé tették volna a felhasználónak, hogy függetlenítsék a készülékeiket. Ezek a fejlesztések nem csak az iTunes bolt elsőbbségének megőrzését segítették elő, a kalóz szoftverek telepítésének megnehezítésével, hanem a rendszer biztonságát is növelték. Ennek ellenére Comexet sokan vádolták azzal, hogy eladta magát és átállt a másik oldalra.