Duzzogva kér bocsánatot az Apple

Vágólapra másolva!
Nagy-britanniai honlapján reklámozza a Samsung táblagépeit az Apple. A bírósági ítélet miatt kirakott szövegben a cég többször odaszúr a konkurenciának. 
Vágólapra másolva!

Nem az Apple készülékeiről koppintotta saját tabletjeinek formatervét a Samsung - állapította meg másodfokon egy brit bíróság. Az ítélet azt is kimondta, hogy a Samsung Galaxy Tab táblagépei nem annyira "cool" eszközök, mint az iPad. Az ítélet tartalmazott egy, az Apple számára kellemetlen záradékot is: a cégnek a saját honlapján kellett közzétennie, hogy a másolásról szóló vádjait nem találták megalapozottnak.

Az Apple dacosan, de még épp elfogadhatóan tett eleget a rendelkezésnek. A nagy-britanniai honlapján található cikkben részletesen tárgyalja az ítéletet, kiemelve az összes olyan részletet a bíró szövegéből, amely a cég számára kedvező. Szó esik az iPad menőségéről, a dizájn letisztultságáról, és arról, hogy a Samsung táblagépei kevésbé vonzók a vásárlók számára.

A közlemény szerzője azt is megemlíti, hogy más országok bíróságai helyt adtak az Apple kifogásainak. Mind az Egyesült Államokban, mind Németországban másolatnak ítélték a Samsung Galaxy Tab tableteket. A honlapon történő hirdetés mellett az Apple-nek fizetett hirdetéseket is kell vásárolnia brit lapokban. Várhatóan ezek a reklámok sem fogják a Samsung dicséretét zengeni, érdemes kivárni, hogy oda mit találnak ki az Apple marketingesei.