Bemutatták Jobs luxusjachtját

jobs jachtja
Vágólapra másolva!
Vízre bocsátották a Steve Jobs által tervezett, saját használatára szánt Venus jachtot. A nyolcvan méteres minimalista luxushajó átadásán jelen volt az Apple alapító családja is.
Vágólapra másolva!

A holland One More Thing Apple termékekkel foglalkozó híroldal adta közre, hogy Aalmsmeer kikötőjében felfedezték Steve Jobs jachtját. A hajót Walter Isaacson tavaly megjelent Jobs életrajzában írják le. A könyv szerint Jobs évekig dolgozott minimalista küllemű a hajó megtervezésén, amelynek építése hat évet vett igénybe.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9MCruJr1vWwDg1nh
Steve Jobs a jachtját is dísztelenül egyszerűre tervezte

A maroknyi megjelent fotó egyikén a "De Vries" név látható, ami hajóépítő cég neve. A másikról pedig az állapítható meg, hogy a nyolcvan méter hosszú jachtot Venusnak nevezték el. A hajó keresztelőjén jelen volt Jobs három gyermeke és felesége, és hivatalos volt az eseményre a hajón dolgozó összes munkás is. A hajó építésében részt vevők mindegyike egy gravírozott iPod Shuffle-t kapott, amin a hajó neve olvasható, illetve egy rövid köszönet a kemény, művészi munkáért.

A hajó belsejét Philippe Starck dizájner tervezte minimalista stílusban. A hajó belseje alumíniumból készült, ezért rendkívül könnyű, a padlót pedig teakfa borítja. A hídon a hagyományos műszerek mellett hat vagy hét 27 hüvelykes iMac segíti a navigációt.