Pofont adott az iPadnek a Google

nexus új tablet
Vágólapra másolva!
A már két hónapja kapható Nexus 7 táblagép mellett a miniképernyős Nexus 4 okostelefonnal és az iPaddel azonos méretű Nexus 10-zel bővült a Google kínálata. Az utóbbi készülék az Apple iPadjénél is nagyobb felbontású képernyővel érkezik. 
Vágólapra másolva!

A Sandy hurrikán érkezése miatt elmaradt a Google új táblagépeinek New Yorkba tervezett nyilvános bemutatója, a keresőcég végül csak hivatalos blogján közölt információkat az eszközökről. A Google sajátmárkás, elsősorban fejlesztőknek szánt eszközök Nexus márkajelzését egy új LG okostelefon és egy Samsung táblagép viselheti.

Samsung táblagép ad pofont az iPadnek

Az iPad által felállított, magas képminőségbeli mércét is felülmúlja a Samsung által gyártott Nexus 10 táblagép, amely az Apple iPadjénél (2048x1536 pixel) is nagyobb, 2560x1600 pixeles felbontású képernyővel rendelkezik. Míg az iPad 9,7 colos, a Nexus 10 készülék 10,05 colos képernyővel bír.

Forrás: Google
Az iPad ellenfeléül szánják a Nexus 10-et

A tablet fürge működését egy 1,7 gigahertzes, a Samsung által fejlesztett, kétmagos processzor, és két gigabájt memória szolgálja. A kütyün pedig az Android legújabb, 4.2-es verziója fut. A Google közleménye szerint a táblagépet jó minőségű, sztereó hangszórókkal szerelték fel, amelyek az ölben nézett mozifilmeket is élvezhetővé teszik. A GPS-szel felszerelt táblagép 16 és 32 gigabájtos verzióban lesz kapható az USA-ban nettó 400 és 500 dollárért, vagyis 90-110 ezer forintnak megfelelő összegért.

Ez a modell memóriakártyát nem tud fogadni, viszont micro-HDMI-csatlakozón keresztül akár monitorhoz vagy tévéhez is csatlakoztatni lehet. A tablet a wifi és a Bluetooth mellett micro-USB kábelen tud kommunikálni számítógépekkel. A Google szerint a készülék kimagasló, 500 órás készenléti idővel rendelkezik.

A november 13-án debütáló táblagépet kezdetben az európai országok közül csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban lehet majd megvenni. Magyarországi elérhetőségéről még nincs információ, szürkeimportból származó első példányai várhatóan karácsony előtt hazánkban is kaphatók lesznek.

Jön a mobilnetes Nexus 7, és az LG szupermobil

A már szeptember óta itthon is kapható Nexus 7 táblagépből új verziót dob piacra az Asus és a Google, bár november közepén ez is csak a fenti országokban kerül a boltokba. A mobilinternetes változat csak 32 gigabájtos háttértárral szerelt változatban, nettó háromszáz dolláros (~66 ezer forint) megfelelő összegért lesz kapható.

Forrás: Google
A Nexus 4 okosmobil az Android 4.2 új panorámafotós funkciójával

A harmadik Nexus készülék egy okostelefon, amelyet az LG cég gyárt. A Nexus 4-et 4,7 colos, az iPhone 5-nél csak hangyányival kisebb felbontást kínáló érintőképernyővel szerelnek fel. Ez az okostelefon négymagos, 1,7 gigahertzen működő lapkával, és 2 gigabájt memóriával lesz felszerelve, és ugyancsak az Android 4.2-es szoftvert futtatja. A készülék 8 és 16 gigabájtos változatban kerül a boltokba, egyelőre csak nettó amerikai árai ismertek: 300 és 350 dollár, vagyis 66 ezer és 77 ezer forint.