Vágólapra másolva!
Több ismert amerikai oldal, többek közt a Gawker, a Gizmodo és a Huffington Post is elérhetetlenné vált a Sandy hurrikán által okozott károk miatt.
Vágólapra másolva!

A BBC brit közszolgálati médium híradása szerint a világszinten óriási látogatottságúnak számító Gizmodo kütyüblog, és a Gawker pletykablog és a cég egyéb oldalainak működésében a vállalat szervereit kiszolgáló adatközpontot elárasztó víz okozott fennakadást, melynek elhárításán jelenleg is dolgoznak. A hálózat szájtjai egyáltalán nem érhetőek el.

A Huffington Post közösségi online újság rendszereiben a hurrikán által okozott áramszünetek okoztak hibákat: az oldal jelenleg standard oldalai helyett egy csökkentett, egyszerűsített felülettel fogadja a látogatókat. A BuzzFeed közösségi hírgyűjtő szájt csak egy ideig nem volt elérhető a hurrikán miatt, de ennek üzemeltetői képesek voltak átköltöztetni az oldalt kiszolgáló virtuális rendszereket az Akamai szolgáltatócég más adatparkjaiba, amelyek működését a természeti katasztrófa nem befolyásolja.