Dagadtra keresi magát az Apple az iPad Minin

2012.11.05. 14:20
Szakértői vizsgálatok szerint az Apple minitáblagépének gyártási költsége legalább 188 dollár, vagyis az iPad Minit a cég negyven százalék körüli haszonnal értékesítheti.

Az új táblagép legolcsóbb, 16 gigabájtos háttértárral és wifivel szerelt változatát az IHS elemzőcég szakértői szedték darabokra, hogy a benne lévő alkatrészek vizsgálatával megbecsülhessék a készülék gyártási költségét. Az elemzés szerint a legolcsóbb iPad Mini gyártása legalább 188 dollárba kerül az Apple-nek, míg azt az amerikai vásárlók nettó 320 dollárért vásárolhatják meg. A 7,9 colos minitablet legdrágább alkatrésze a képernyő, amely a teljes alkatrészköltségeinek mintegy 43 százalékát teszi ki.

Az IHS becslései szerint az Apple-nek legalább 188 dollárba kerül az iPad Mini legyártása, így a készüléket mintegy negyven százalékos haszonnal tudja eladni.  Az iPad Mini legolcsóbb verzióját Magyarországon bruttó százezer forintos áron lehet megrendelni, a 64 gigabájtos, mobilinternetes csúcsmodell azonban ennek duplájába kerül. A iFixit.com-on az iPad Minit szétszedett állapotban is meg lehet tekinteni.

 

Forrás: ifixit.com