Méregdrága lesz a Microsoft profi tabletje

surface win8
Vágólapra másolva!
Egy német notebookbolt weboldalán keresztül szivárgott ki a laptoppótléknak szánt, teljes értékű Windowst futtató Surface Pro ára. A Microsoft tabletjéért 909 eurót kell majd kifizetni.
Vágólapra másolva!

Egy komoly notebook árát kell majd kifizetnie annak, aki a Microsoft teljes értékű Windowsszal felszerelt táblagépét akarja megvenni - adta hírül a Neowin híroldal. A Notebook.de boltból kiszivárgott árak szerint a készülék közel 260 ezer forintba fog kerülni úgy, hogy valószínűleg még billentyűzet sem jár hozzá.

Forrás: Microsoft
Az olcsóbb Surface-t is túl drágának éreztük

A Surface Pro 10.6 colos, Full HD felbontású érintőképernyővel rendelkezik. Intel Core i5 processzor dolgozik a tabletben, négy gigabájt memóriát tartalmaz, és 128 gigabájtnyi hely van a felhasználó adatainak. A grafikus kártya az Intel HD 4000-es típusa. Az egyetlen komoly külöbség egy üzleti notebook és a Surface Pro között, hogy a táblagép jóval keskenyebb házba van szerelve.

A bolt kínálatában szerepel egy szerényebb specifikációjú verzió is a Surface Próból. Az 809 euróba, azaz 228 ezer forintba kerül, és csupán 64 gigabályt tárhellyel rendelkeznek. A 809 és 909 eurós árat könnyen feljebb lehet tornázni a német boltban. A két éves garancia megduplázása további 129 euróba kerül. A bolti szöveg nem tér ki arra, hogy az árban benne van-e a billentyűzetet tartalmazó Touch vagy a Type Cover. Amennyiben ezek valamelyikét külön kell megvenni a táblagéphez, úgy százegynéhány euróval nőhet az ár.