A világ legszélesebb monitora az LG-től

Vágólapra másolva!
A dél-koreai gyártó extra széles, 21:9-es képarányú számítógépes monitort dob piacra. A több mint 73 centiméteres átlójú panorámaképernyővel két különálló monitort lehet kiváltani, mivel akár négy munkaablak is megnyitható rajta.
Vágólapra másolva!

Az EA933 UlraWide monitort jó minőségű, IPS képernyőpanellel szerelik fel, amely 2560x1080 pixeles felbontást kínál. A 29 colos, vagyis 73,66 centiméteres képátlójú monitor sokkal szélesebb még a manapság elterjedt szélesvásznú típusoknál is.

A 16:9 vagy 16:10-es arányú, hagyományos típusokkal ellentétben az új LG ugyanis 21:9-es képarányt használ. Mivel a széles monitor gyakorlatilag olyan, mintha két hagyományos monitort olvasztottak volna egybe, az egyszerre több ablakban dolgozók számára ideális lehet, de játékprogramok élvezetét is fel tudja dobni. Mivel a széles kivitel közel áll a mozikban használt képarányhoz, filmeket is eredeti valójukban lehet élvezni rajta, már ha az alkotások rendelkezésre állnak a megfelelő formátumban.

Forrás: LG
Az extra széles monitor két egymás melletti hagyományost helyettesít

A monitort egy DVI, két HDMI, négy darab USB 3.0, és egy DisplayPort-csatlakozóval is felszerelték, és beépített hangszórokat is tartalmat. A széles képernyőt egyelőre csak dél-koreában árulja az LG 140 ezer forintnak megfelelő áron, de később egyéb piacokon is várható megjelenése.