Játékfejlesztőknek fecsegett bin Laden egyik elfogója

medal of honor warfighter
Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg megbüntette egyik tengerészgyalogosát, aki Oszama bin Laden terroristavezért likvidáló akcióban vett részt. A katona engedély nélkül osztotta meg egy videojáték készítőivel  a misszió titkos részleteit.
Vágólapra másolva!

A hadsereg összesen hét katonáját büntette meg két hónapnyi fizetéscsökkentéssel azért, mert titkos információkat árultak el a nemrég megjelent Medal of Honor: Warfighter című videojáték készítőinek. A katonák két hónapon át szakértőként működtek közre a játék fejlesztésében az Electronic Arts cégnél. Megrovásuk miatt a katonák előléptetése is elmaradhat.

A BBC beszámolója szerint az egyik megtüntetett tengerészgyalogos abban a pakisztáni rajtaütésben is részt vett, amelyben az amerikai hadsereg megölte Oszama bin Ladent, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjét. Bár az új játékban a bin Laden likvidálását nem lehet újrajátszani, a katonák szakértői tevékenységét egy képzeletbeli misszió élethűvé tétele érdekében volt szükség. Közreműködésük során azonban a tengerészgyalogosok titkos információkat is megosztottak a játékfejlesztőkkel.

Az amerikai légierő illetékese elmondta, hogy semmilyen körülmények között nem tolerálják a szabályzatuktól való eltérést, ezért büntették meg a katonákat.

Forrás: EA
Akciójelenet a Medal of Honor: Warfighterből