Bárkit kinyomtat 3D-ben egy japán cég

3d nyomtatás ember
Vágólapra másolva!
Előzetes foglalással lehet jelentkezni akciófigura-modellnek: az ügyfelet mintázó élethű játékok tíz és húsz centiméteres méretben rendelhetők meg egy japán kiállításon egy kisebb vagyonért.
Vágólapra másolva!

Az Omote 3D nevű társaság egy Eye of Gyre című, szigetországbeli kiállításon várja a vállalkozó kedvű megrendelőket november 24 és jövő január 14-e között. Az ügyfelek a cég honlapján - egy japány nyelvű oldalon - foglalhatnak időpontot a speciális fotózásra, amelynek során egy 3D-szkennerrel letapogatják testüket.

Forrás: Omote
Ilyen élethű bábúkat nyomtat a cég

Ez a folyamat nagyjából negyedórát vesz igénybe, ez alatt az idő alatt azonban a megrendelőnek, vagy megrendelőknek mozdulatlanul kell állniuk abban a pózban, amelyben a róluk készült figurát is látni szeretnék. A folyamat nem teljesen automatikus, az emberekről készült számítógépes modellen a cég munkatársainak manuálisan is dolgozniuk fel a megfelelő végeredmény biztosítása érdekében. A 3D-s embermakettet egy speciális, színes nyomtatásra alkalmas 3D-nyomtatóval állítanak elő, ezért utólagos festésre nincs is szükség. További fotókat a japán cég honlapján lehet megtekinteni a kész figurákról.

A figurák három méretben rendelhetők meg, a legkisebb tíz, a közepes tizenöt, a nagy pedig húsz centiméter magas, áruk pedig 21 ezer, 32 ezer és 42 ezer japán jen, vagyis hatvan-, kilencven-, és százhúszezer forintnak megfelelő összeg. Bár nem embereket, hanem alkatrészeket állít elő, 3D-nyomtatással egy magyar cégnél is foglalkoznak, az ott készült cikkünket itt olvashatja el.

Forrás: Omote
Egy kinyomtatott emberfigura közelről