Elképesztőnek ígérkezik az új GTA

gta v
Vágólapra másolva!
Egy évet kellett várni a világ legnépszerűbb gengszterszimulátorának második előzetes videójára. Trailere alapján  jövő tavasszal megjelenő GTA V mind grafikában, mind élethűségben méltó utódja lesz négy évvel korábban megjelent elődjének.
Vágólapra másolva!

A másfél évtizedes múltra visszatekintő Grand Theft Auto-játékok legújabb darabja még a 2008-ban megjelent, élethű grafikájú negyedik résznél is látványosabb lesz. A játék készítői egy év után adták ki a második ízelítőül szánt videót a játékról. A GTA V az eddigi információk alapján Xbox 360 és Playstation 3 konzolokra jelenik meg, de a szaksajtó szerint nagyon valószínű, hogy PC-s verzió is készül a játékból.

Az eddigi legnagyobb virtuális világ

Míg a GTA IV a New Yorkról mintázott Liberty Cityben játszódott, a tavasszal érkező folytatás történései a Los Angelesre hasonlító Los Santos településen fognak zajlani, amely változatos hátteret kínál majd a missziókhoz, mivel vannak benne felhőkarcolókkal telezsúfolt, kertvárosi, tengerparti, illetve vidéki hangulatú negyedek is. A játékban Los Santos mellett a közeli sivatagba és hegységekbe is eljut majd karakterével a játékos. A fejlesztők elmondása szerint a GTA V-ben valósítják meg az eddigi legnagyobb méretű virtuális világukat: az új Grand Theft Auto világában az előző két epizód, illetve a cég Red Dead Redemption című westernjátékának teljes világa is elférne.

A GTA V második, bővebb bemutatója

A negyedik rész óta a GTA-t fejlesztő Rockstar Games munkatársai jelentősen továbbfejlesztették a virtuális szereplők mimikáját, a játék látványvilágát és a vezethető járművek fizikáját is. Az autók és motorok mellett a GTA V-ben különböző fajta kerékpárokat, quadokat és jet ski-t, valamint repülőt és helikoptert is vezérelhet majd a játékos. A készítők azt ígérik, hogy a főszereplők irányítása is életszerűbbé válik, a lövöldözéseket és a közelharcot pedig megreformálták.

Három rosszarcú főszereplő

Az új epizódnak három főszereplője is lesz: Michael egy jómódú negyvenes családapa, aki bankrablóként tevékenykedik, míg lecsúszott gengszter barátja, Trevor egy ócska lakókocsiban él. Hozzájuk csapódik majd a történet folyamán Franklin, fiatal, bevállalós autószerelő. A szereplőket felváltva irányíthatja majd a játékos a missziók során: például a pilótaként is bevethető Trevorral légi úton a helyszínre fuvarozza Michaelt, miközben Franklin egy közeli épületből mesterlövészként fedezi őket. Továbbra is lesznek egyszemélyes küldetések, de a legnagyobb akcióra a trió közös bevezetésein lehet számítani.

Forrás: rockstar games
További képek a GTA V-ről a Rockstar Games honlapján

Az eddigi információk alapján a szereplők maguk is élik tovább virtuális életüket, de a játékos bármikor átveheti az irányítást felettük, de a közös cél egy magas összegű zsákmány elérése lesz. Mindegyik főszereplőnek lehet majd saját hobbija, az eddigi hírek szerint azonban a hölgyekkel való randevúzás lehetősége az előző résztől eltérően az ötödik GTA-ból ki fog maradni.