Az új Androidból kimaradt a december

Vágólapra másolva!
Programozási hiba akadályozza az Android 4.2-es szoftvert futtató táblagépeken és okostelefonokonok használatán a decemberi dátumok használatát.
Vágólapra másolva!

A hibáról elsőként az Android Police nevű szakportál számolt be, amelynek egyik szerzője vette észre, hogy a Google legújabb mobil operációs rendszerén nem lehetséges decemberi dátumot tartalmazó emlékeztetőket és naptári bejegyzéseket elmenteni. Az Android 4.2 naptárában ugyanis idén november után közvetlenül a jövő év januárja következik.

Az Android 4.2-es verziója egyelőre csak kevés eszközhöz, többek közt a Nexus 7 és Nexus 10 táblagépekhez érhető el, a korábbi verziókat a hibajelenség nem érinti. A Guardian című brit napilap értesülései szerint a hibajelenségről egy androidos felhasználói fórumon is beszámoltak már néhány nappal ezelőtt.

Az androidos fórumban kommentelő fejlesztők szerint a december egy programozási hiba miatt maradt ki a rendszerből, a hónapok számát véletlenül 11-ben maximálták a kódban véletlenül. A keresőcég fejlesztői egyébként már értesültek a hibáról, azt azonban még nem tudni, mikor várható a hivatalos javítása.