Visszakerülhet a Start menü az új Windowsba

Vágólapra másolva!
A Windows-részleget vezető Steven Sinofsky távozásával megnyílt a lehetősége annak, hogy a Windows 8-ba visszakerüljön a hiányzó Start menü - számolt be a USA Today amerikai napilap.
Vágólapra másolva!

Mint arról az [origo] is beszámolt, a Windows 8 október végi premierjét követően mindössze két héttel távozott a Microsofttól az operációs rendszer fejlesztését végző részleg vezetője. Steven Sinofsky távozásával a USA Today szerint megnyílt a lehetősége annak, hogy az új Windowsba utólag visszakerüljön a Start menü.

A Windows 8-ban ugyanis a Start menüt egy teljes képernyőt elfoglaló, érintőkijelzős használatra optimalizált felület váltotta le, amely a táblagépekről, okostelefonokról ismert applikációk, vagyis egy kattintással feltelepíthető minialkalmazások futtatására is alkalmas. A korábbi Windowsok alapfelszereltségének számító Start menü teljes egészében hiányzik a rendszerből, amely miatt sok felhasználó panaszkodott, bár utólagos kiegészítőprogramokkal egy hasonló felületet be lehet építeni az új rendszerbe. A megszokott funkció teljes eliminálásáról Sinofsky győzte meg a cég vezetőségét, ám a felhasználók körében sokak tetszését nem nyerte el.

Forrás: [origo]

Bár a Microsoft hivatalosan semmit nem közölt az erre vonatkozó terveiről, a USA Today szerint több, folyamatban lévő fejlesztés is azt sugallja, hogy a száműzött funkció hivatalosan is visszakerülhet a Windows 8-ba.

A Stardock nevű cég néhány dollárért megvehető, nem hivatalos Start menü alkalamzását már több tízezren vásárolták meg, az ingyenes próbaverziót pedig ugyancsak több tízezer felhasználó töltötte le a cég honlapjáról - nyilatkozta a társaság vezetője. A megjelenés első hétvégéjén mintegy négymillió kedvezményes frissítési licencet adott el a Microsoft a Windows 8-ra világszerte, de sajtóinformációk szerint ez jócskán elmarad a cég által elvárttól.