Félmilliárdért lehet luxustengeralattjárója

luxustengeralattjáró
Vágólapra másolva!
Nagyjából egy  családi autó kényelmét nyújtja a U-Boat Worx cég ötszemélyes, minitengeralattjárója, amelyet panorámaablakkal és légkondicionálással is felszerelnek.
Vágólapra másolva!

A holland társaság C-Explorer 5 márkajelzésű tengeralattjáróját a cég "a világ első tengeralatti limuzinja"-ként hirdeti. A hatalmas panorámaablakkal felszerelt vízijárműben a tengeralattjáró kapitányán kívül négy utas foglalhat helyet - a maximális terhelés fél tonna lehet. Az akrilból készült, nagy nyomásnak is ellenálló maablak az utasok számára tökéletes panorámát biztosít. A bent ülőknek semmilyen extra felszerelést nem kell viselniük, az utastérbe automatikusan áramlik be oxigén.

Forrás: [origo]

A 2,4 millió dollárért, vagyis mintegy félmilliárd forintért megvásárolható, a víz alatt 5 és fél kilométeres sebességgel haladni képes minitengeralattjáró fejlesztése két évet vett igénybe, korábban a U-Boat Worx csak kisebb, két-, és háromszemélyes modelleket kínált.

Forrás: [origo]

A C-Explorer 5-ös modell legfeljebb háromszáz méteres mélységig használható, melynek elérése előtt figyelmezteti utasait. Vezérlése egy érintőképernyős panelen keresztül történik, opcionálisan pedig felszerelhető extra ledes lámpákkal, nagyfelbontású kamerákkal is. Az elektromos hajtású jármű üzemideje alapesetben 8 óra, plusz akkumulátorcsomagokkal azonban ez is megduplázható.