Új laptopot kapott a torrentező kislány

Vágólapra másolva!
Finn lapértesülések szerint névtelenséget kérő jótékonykodók egy használt, de jó állapotó Macbook Pro laptopot ajándékoztak annak a kilenc éves finn kislánynak, akinek laptopját nemrég lefoglalta a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A kislány apja az Iltalehti nevű finn lapnak úgy nyilatkozott, hogy pénteken felkereste őket néhány ember, akik egy Macbook Pro számítógépet ajándékoztak a kislánynak. A jótékonykodó csoport tagjai névtelenséget kértek, ezért kilétükről az apa nem nyilatkozott.A torrentező kislány édesapja szerint már aktívan használja új számítógépét, leginkább internetes játékokat próbálgat. A férfi szerint családja a világ minden tájáról kapott támogató üzeneteket az üggyel kapcsolatban, ám sokan bírálják is őket a szerzői jogok megsértése miatt.

A család egyébként úgy nyilatkozott, hogy a kislány azért próbálta letölteni egy finn énekesnő, Chisu albumát, mert nem volt elég zsebpénze, hogy megvegye az albumát. Mivel végül nem boldogult a fájlcserélőkkel, a szülők később megvették a CD-t a kislánynak, de ekkor a jogvédő szervezettől egy 600 eurós, vagyis mintegy 170 ezer forintnak megfelelő kártérítési felszólítás kaptak, mivel vizsgálataik szerint a számítógépről mások számára is elérhetővé tettek jogvédett zenéket. Mivel nem akarták kifizetni ezt az összeget, a jogsértésből rendőrségi ügy lett, melynek során a gyerek laptopját is lefoglalták.