Arduino vezérlőből és ultrahangos távolságmérőből épített nagy teljesítményű vezérlőt intelligensen vezérelhető vibrátorához egy női hacker. Elizabeth Scott úgy gondolja, hogy a szexjátékok evolúciója még csak a kezdetén tart.

Lassúnak és butának bizonyult az a rádióvezérelt vibrátor, amit a hat éves kora óta elektromos kütyüket forrasztó Elizabeth Scott beszerzett. A hacker kihívást látott a problémában, és a rádiójelek elfogásával, az irányító szétszerelésével saját vezérlőt épített az eszközhöz.

Saját bevallása szerint Scottot régen érdeklik a visszacsatolási rendszerek, legyen szó műveleti erősítőkről, szervómotorokról, vagy éppen az emberi testről. Úgy látja, hogy a masszázs vagy a szex pont ugyanúgy visszacsatolásról, a visszajelzések fogadásáról szól, ahogy az elektronika egy része is. Egyelőre azonban az emberek jobbak a jelek elfogásában, mint a szexjátékok.

 

 

A lassan reagáló távirányítót először egy egyszerű potméterre cserélte ki a hacker, és már az is jobban működött, mint a gyári megoldás. Ezen felbátorodva olyan ultrahangos irányítót épített, amin úgy lehet játszani, mint a theremin nevű, érintést nem igénylő hangszeren.

Nem egyszerű meghackelni egy vibrátort
 
A nyílt forráskódú vibrátorvezérlő elkészítéséhez nem vezetett egyszerű út. A hacker először az irányító chipjét és a rádiós alkatrészt azonosította. Miután kiderült, hogy ezek egyszerűen vezérelhetők - a rádiós chipet egy hackerkonferencia belépőjében is használták korábban - a terv tovább haladhatott. A vezérlőjeleket az irányítóra forrasztott vezetékek segítségével hallgatta le Elizabeth Scott. Az ilyen kommunikáció elfogására tervezett drágább célhardver helyett saját megoldást épített a jelek elfogására.

A rádió elemzésével a szexjátékot bütykülő hölgy rájött arra, hogy az eredeti irányító miért nem volt igazán kényelmes. Az elemekkel való spórolás miatt ritkán kommunikált a vibrátorral, ezért pedig az eszköz lassan reagált a parancsokra. Ahogy a rádiót felerősítette és a jelküldést gyakoribbá tette, használhatóbbá vált a távirányító. Végül a külön kidolgozott rádiós egység, a vezérlőprogramot futtató Arduino mikrokontroller saját házat kapott, amit Scott az otthoni 3D-nyomtatójával készített el.
 
A végeredményként elkészült irányító inkább ipari eszköznek tűnik, mint személyes használati tárgynak. Nagy kiálló antennája van, kék ledes számláló mutatja a távolságmérő által mért értéket. Funkcióból azonban többet biztosít, és a hacker szerint természetesebb vezérlést tesz lehetővé.