Regisztráció nélkül is lehet üzenni a Facebookon

Vágólapra másolva!
Saját facebookos fiókra sincs többé szükség a közösségi oldal üzenetküldő funkciójának használatához: okostelefonról a Facebook Messenger a mobilszám és a név megadásával is használatba vehető.
Vágólapra másolva!

Az újítással a Facebook Messenger néven külön applikációként is elérhető üzenetküldő szolgáltatást azok is tudják használni, akiknek nincs saját fiókjuk a közösségi oldalon. A Facebook tájékoztatása szerint a regisztráció nélküli használathoz egy nevet és egy telefonszámot kell megadni, ez azonban egyelőre csak az androidos verzióban érhető el, az iPhone-os kiadásban csak később lehet majd használni.

Forrás: Facebook

Az adatok megadása után a Facebook Messenger automatikusan megkeresi, hogy a telefon címlistájában lévő emberek közül ki van jelen a közösségi oldalon. Közülük a felhasználó maga választhatja ki, hogy kivel kíván üzenetet váltani. A Messenger programból kizárólag a Facebook üzenetküldő funkcióját lehet elérni, a felhasználók idővonalait és rajongói oldalakat nem. A hagyományos szöveges üzenetek mellett a programban fotókat is lehet továbbítani az ismerősöknek.

A CNet amerikai technológiai hírportál értesülései szerint a regisztráció nélkül használható üzenetküldés első körben indiai, ausztrál, venezuelai, indonéz, és dél-afrikai felhasználók számára érhető el, később azonban további országokban élők számára is elérhetővé teszik a funkciót.