Vágólapra másolva!
Néhány nap alatt meghaladta a hétszázezret XVI. Benedek néhány napja indult Twitter-fiókja követőinek a száma pozitív és negatív üzenetekkel egyaránt - mondta csütörtökön Claudio Maria Celli bíboros, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke.
Vágólapra másolva!

Érkezett már pozitív, negatív, vicces és sértő üzenet is a mai kommunikációs kultúrának és a Twitter világának megfelelően - hangoztatta Celli bíboros, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke a Vatikáni Rádióban. XVI. Benedek pápa néhány napja nyitotta meg @Pontifex néven hivatalos mikroblogját, de eddig egyetlen betűt sem írt a Twitterre. Ennek ellenére csütörtökig már több mint félmillióan követték az egyházfő mikroblogját, a különböző nyelvű fiókokkal együtt azonban a követők száma már több mint hétszázezer.

Forrás: Twitter

Celli bíboros szerint azonban elmondta: "Nem célunk, hogy a milliós követőtáborral bíró sztárokkal vagy politikusokkal versenyezzünk, de bennünket is meglepett a pápai Twitter-fiók hirtelen sikere" - hangoztatta a bíboros. Hangsúlyozta, hogy XVI. Benedek számára a legfontosabb az, hogy "jelen legyen". A bíboros szerint nem okoztak meglepetést a fiókjának címezett, az egyházat vagy a pápát sértő hozzászólások sem. "Számoltunk velük. Az egyház problémáit sem lehet egy tweettel megoldani" - fogalmazott Celli.

A pápra hivatalos mikroblogja olasz, angol, frencia, német, spanyol, portugál, lengyel és arab nyelven, külön mikroblogok keretében lesz elérhető december 12-től. A Vatikán közlése szerint ekkor indulnak el hivatalosan a pápai Twitter-fiókok, amelyeken a szerdai audienciák tartalmát közlik majd. "A pápa nem fog tudni több százezer jelentkezőnek egyszerre válaszolni, ebben a szentszéki munkatársai segítenek majd neki, de a teológiai válaszok az ő útmutatását követik".