Egymillió eurónyi Apple gépet loptak el

Vágólapra másolva!
Egymillió euró értékű számítógépet és kütyüt loptak el a párizsi Apple szalonból szilveszterkor. A fegyveres rablók zárás után, az újévi ünnepségek kezdetekor törték fel a boltot.
Vágólapra másolva!

Egy furgonnyi kütyüvel távoztak a párizsi Opera mellett található Apple szalont feltörő rablók - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium online kiadása. A rendőrség ugyan nem közölte a kár mértékét, ám a BBC szerint egymillió euróra is rúghat az ellopott gépek értéke. A rablóknak egyszerű dolguk volt, a rendőrség erőit lekötötte a Champs Elysée-n zajló újévi mulatság biztosítása.

A párizsi eset az eddigi legnagyobb betörés az Apple történetében. A cég népszerű kütyüire korábban is utaztak tolvajok. 2011 októberében a cég Covent Garden-i szalonjából motoros tolvajok egy csoportja ragadott el több mint 90 ezer eurónyi értéket.

Az Apple eszközök nem csak dobozukban, újonnan számítanak népszerű célpontnak. A New York-i rendőrség szerint a tolvajok előszeretettel utaznak iPhone-okra és iPad-ekre. Michael Bloomberg, a város polgármestere egyenesen az Apple-tolvajokra fogta, hogy 2012-ben nem csökkent a bűncselekmények száma New York-ban.