Egy élet elfér a méregdrága pendrive-on

Vágólapra másolva!
Egy terabájtnyi adat fér a Kingstone új, gigászi pendrive-jára, amelyet a CES-en mutatott be. A kütyüt még nem árazták be, de valószínűleg drágább lesz egy használt autónál.
Vágólapra másolva!

Egy teljes élet összes dokumentumát és fotóját, egy készülő film nyersanyagának nagy részét vagy akár egy rádió teljes zeneanyagát is fel lehet másolni a Kingstone hangzatos nevű HyperX Predator pendrive-jára. A Las Vegas-i CES szakkiállításon bemutatott eszköz több méretben kerül a piacra. Újdonságnak az számít, hogy létezik belőle 512 gigabájtos és egy terabájtos verzió is.

A pendrive természetesen támogatja az USB 3.0-s szabványt, amely lehetővé teszi a másodpercenkénti 240 megabájtos olvasási és 160 megabájtos írási sebességet. A kapacitása azonban annyira nagy, hogy még ezzel a sebességgel is majdnem két óra feltölteni a terabájtos pendrive-ot. Valós körülmények között pedig még több időre lehet szükség, hiszen a szabványban megadott sebességek jellemzően csak laborkörülmények között elérhetők.

A Kingstone nem hozta nyilvánosságra az egy terabájtos HyperX Predator pendrive árát. Azt viszont elmondták, hogy az 512 gigabájt kapacitású eszköz 1750 dollárba, azaz majdnem négyszázezer forintba kerül. A méregdrága pendrive-ra öt év garanciát vállal a cég.