A görbe tévé a nappali új sztárja

Vágólapra másolva!
Otthoni IMAX-mozit lehet építeni a panorámahatás érdekében ívesen hajlított felületű új tévékből, amelyet két gyártó is bemutatott Las Vegasban.
Vágólapra másolva!

Az LG és a Samsung egyaránt kiállította első, hajlított kivitelű tévéit a CES amerikai technológiai kiállításon. Az előbbi gyártó 55 colos modelljét jobbos és balos változatban gyártotta le, hogy azokat egy hasonló méretű, hagyományos televízió mellé lehessen állítani, extra széles panorámalátványt biztosítva. A Samsung ívelt tévéje is hasonlóan nagy méretű, de azt önmagában való használatra tervezték, de ugyancsak azért van jobb és baloldalán kissé meghajlítva, hogy a néző számára jobb panorámát biztosítson.

Forrás: LG
Az LG tévéje hármas nézetben nyújt extra panorámát

Mindkét gyártó készüléke az LCD-, és plazmatévék utódjának is tekintett, néhány milliméteres vastagság elérését lehetővé tevő OLED technológiát használja, amely egyes drágább okostelefonokban már évek óta alkalmaznak. Az OLED esetében - a plazmához hasonlóan- a képpontok saját maguk bocsátanak fényt, így nincs szükség háttérvilágításra, a megjelenített kép természetesebb hatású.

Forrás: Samsung
A Samsung egy képernyőbe sűrítette a panorámát

A Samsung szerint ha ezt a technológiát még látványos panorámahatással is ötvözik, az eddigi legjobb házimozis élményt lehet elérni, mivel az ívben hajló kivitel miatt a kép széleit is a kép közepével azonos távolságban látja a néző szeme. Hivatalosan még egyik gyártó sem közölte a készülékek pontos adatait, és árait sem, valószínűleg azért, mert csak az első prototípusok léteznek a panorámatévékből.