Még idén megjelenhet az olcsó iPhone

Vágólapra másolva!
Olcsó iPhone kiadására kényszerítheti rá a verseny az Apple-t. Az androidos készülékekből annyit adnak el, hogy cégnek lépnie kell valamit.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan csökken az Apple és az iPhone okostelefonpiaci részesedése. Akinek nem telik drága iPhone 5-re, azok androidos készüléket vesznek. A butatelefonjukat újabb mobilra cserélők is a Google operációs rendszerét futtató készülékek közül választanak. A Wall Street Journal üzleti napilap szerint a trend annyira zavarja az Apple-t, hogy a közeljövőben piacra dobhat egy megfizethetőbb iPhone modellt.

A Wall Street Journal forrásai szerint az olcsó iPhone dizájnja azonos lesz az iPhone 5-ével, ám olcsóbb anyagokból készül majd a mobil. Az egyik lehetőség erre az, ha a Nokia által választott - és korábban az Apple által is gyakran használt - polikarbonátból készül a készülék borítása. Ez a műanyag rendkívül kemény, nagyon ellenálló, ám messze nem annyira exkluzív hatású, mint az iPhone 5 alumíniumja vagy a korábbi üvegből készült külsők.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Nem mindenki engedheti meg magának az Apple csúcstelefonját

Az Apple-nek mindig is volt olcsó iPhone terméke. Ezt eddig úgy oldották meg, hogy az új típus bemutatása után a régit még piacon tartották, ám árát jelentősen leszállították. Az olcsó iPhone megjelenése még nem biztos, bár az Apple a pletykák szerint régen kacérkodik a gondolattal. Ha mégis kiadják, az év második felében valószínű a megjelenése.

Hasonló pletykák az iPad kapcsán is voltak korábban. Végül a cég 2012 őszén mutatta be a csupán 350 dollárba kerülő, 7 hüvelykes képernyővel rendelkező iPad Minit.