Szamárgyilkossággal vádolják a Google-t

Vágólapra másolva!
A netezők szerint a Google kamerás autója elsodort egy szamarat. A cég nyilatkozata szerint a vádaskodók fordított sorrendben nézik a képeket. Szamárbotrányba keveredett a Botswanában fotózó Street View kocsi.
Vágólapra másolva!

Nem lehet tudni, hogy valóban baleset történt-e illetve valóban megsérült-e a Street View fotókon szereplő szamár. Az biztos, hogy a kocsi által készített képeken először nyugodtan áll az állat az út szélén, az autó elhaladása után készült fotón azonban már a porban fekszik.

A rövid képsorozat nagyon gyorsan elterjedt az interneten. Több mint ezeregyszázan osztották meg a @TheRealSheldonC nevű felhasználó által meglelt fotókat, blogbejegyzések és Facebook jegyzetek születtek a megsérült állatról.

Forrás: Google Street View
Egyszerűbb lenne megtudni mi történt, ha a Street View kocsi videózna is

A Google azzal magyarázza a földön fekvő szamárról készült képeket, hogy az állat porfürdőt vett. Ezt belső használatra megtartott, ki nem adható képekkel is megpróbálta bizonyítani a brit Register és az ausztrál News.com.au híroldalaknak. A cég szerint a felvételt az összes autó előre néző kamerája készítette, és azokat fordított sorrendben kell nézni. Eszerint a szamár a porban hempergett, majd az autó közeledtére felállt és elsétált - írja a The Atlantic Wire híroldal.

"A Street View csapataink nagyon komolyan veszik az emberek és szamarak biztonságát. A képeink átvizsgálása alapján nem tettünk kárt a szamárban" - nyilatkozta a Google szóvivője. A Daily Mail brit bulvárlap szerint azonban a cég nyilatkozata nem győzte meg a twitterezőket. A közösségi médiában tovább terjed annak a híre, hogy a Google elütött egy szamarat.