Jól van a Google-szamár

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta a Google az állítólagos szamaras baleset képeit. A nyers felvételekről kideríthető az autó haladási ideje, és a szamár további sorsa is.
Vágólapra másolva!

Az utómunkát teljesen nélkülöző, a Street View autó tetejét is mutató képekkel tisztázta magát a Google a szamárgyilkosság vádja alól. A nyers képek elárulják, hogy az autó valóban az út porában hempergő szamár felé hajtott, és azt is, hogy az állat nyugodtan álldogált az út szélén, miután a kocsi elhaladt mellette. Az autó haladási iránya egyszerűen megállapítható, mert a képeken látszanak a kocsi visszapillantó tükrei.

Forrás: Google
Porfürdőzés közben zavarta meg a Google az állatot

Az utómunka nélküli felvételek nyilvánosságra hozására azért volt szükség, mert a feldolgozott fotókból nem lehet látni, hogy az autó melyik kamerája készítette őket. A Street View felhasználókat többnyire nem a Google kocsija, hanem a táj érdekli. Az új képeket nyilvánosságra hozó blogbejegyzésben a cég termékmenedzsere arra is felhívta a figyelmet, hogy a botswanai képek a szamáron túl kínálnak még érdekességeket: például egy orrszarvúrezervátumot.

Forrás: Google
A szamár udvariasan hagyta elhaladni a Street View autót

A Google Street View botswanai fotói között a héten feldezték fel az internetezők a földön fekvő szamarat. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy elterjedjen, a cég kamerás autója elütött egy állatot a szavannán. Korábban már volt arra példa, hogy a kocsi egy szarvast ütött el, ám ezt a Google azonnal el is ismerte. A szamár esetében azonban nemcsak a vádakat tagadták, de szokásukkal ellentétben még nyers képeket is mutattak bizonyítékul.