Facebookozó flipperasztalt ad ki egy brit cég

Vágólapra másolva!
A számítógépes flipperjátékok sikerén felbuzdulva indít flippergyárat egy angol vállalkozó. A Heighway nevű cég asztalai nem hódolnak a retró divatnak, tele lesznek csúcstechnológiával.
Vágólapra másolva!

Első asztalába nagy felületű színes kijelzőt, a következőbe pedig óriási videokijelzőt tervez építeni a brit Heighway Pinball nevű cég. Mindkét megjelenítő a flipperkaroknak és céltárgyaknak helyet adó asztallap alatt kap helyet - írja a BBC online kiadása. A frissen induló vállalkozással háromra nő a világ flippergyártóinak száma. Az új gépek internetkapcsolattal is rendelkeznek majd: a játékosok bejelentkezhetnek a felhasználónevükkel az egyes asztalokra, a játék során szerzett pontjaik pedig az interneten is követhetőek. Még a Facebookra is ki fogják tudni küldeni az új rekordokat a Heighway asztalok.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Világszerte nőtt a kereslet a flipperasztalok iránt

Andrew Heighway, a cég alapítója az okostelefonokon és táblagépeken futó flipperjátékok sikerén felbuzdulva kezdett bele a vállalkozásba. "Sok gyerek játszik ezekkel a játékokkal, és valószínűleg sohasem láttak igazi flippert. Egy egyész generáció maradt ki, de ezeknek a játékoknak hála, felkészülhettek az igazi flipperekre" - mondta Heighway a BBC online kiadásának.

A világ flippergyártói egyesülésekkel és a cégek megszűnésével tűntek el lassan. A tavalyi év során Gary Sternnel, a Stern Pinball nevű cég vezetőjével úgy interjúzhattunk, hogy tuduk, az ő cége gyárt utolsóként flipperasztalokat. A helyzet azóta óriási javuláson esett át, a Heighway mellett egy Jersey Jack Pinball nevű cég is a piacra kíván lépni.

A növekedő érdeklődést Gary Stern is megerősítette a BBC-nek. Cége harminc százalékkal több flipperasztalt adott el a tavalyi év során, mint korábban. Hiába kerülnek több ezer dollárba a gépek, a szórakozóhelyek és a vastag tárcájú rajongók lelkesen vásárolják az asztalokat. Még a felújításra szoruló használt flipperek árát is nőtt 2012 során.