Februárban bemutatkozhat az új Playstation

Vágólapra másolva!
Sajtóeseményt jelentett be a Sony február 20-ára. Elképzelhető, hogy a cég a Playstation játékkonzol következő, negyedik generációját mutatja be.
Vágólapra másolva!

Bár a Sony csupán egy sajtóeseményt jelentett be február végére, a Wall Street Journal amerikai napilap értesülései szerint ezen a Playstation 4-et fogja bemutatni a japán cég.

A lap információi szerint a Playstation 4 nem februárban, hanem az év későbbi részében kerül majd a boltokba. A nagyobb teljesítményű hardver mellett a készülék fejlettebb közösségi szolgáltatásokat kínál majd elődjénél. Nem hivatalos információk szerint az idén a Microsoft is előrukkol Xbox 360 konzoljának új változatával.

Forrás: MTI/EPA/Oliver Berg

A lap információi szerint felmerült, hogy az új Playstationből már a Blu-ray-meghajtót is kihagyják, ez végül marad a készülékben, mert számos ország internetes infrastruktúrája még alkalmatlan lenne a nagy méretű játékok letöltésére. A pletykák szerint az új Playstationben az AMD chipgyártó cég lapkája dolgozik majd az előd egyedi fejlesztésű Cell chipje helyett. A váltás nyomán kompatibilitási problémák merülhetnek fel az előző generáció játékaival, a Playstation 3-ban ugyanis az IBM-mel közösen lapka, és Nvidia grafikus gyorsító működött. A Sony tavaly felvásárolta a Gaikai nevű céget is, amely felhőalapú játékszolgáltatást kínál: ez szükségtelenné teszi a költséges konzolok alkalmazását, akár egy tévébe beépítve his használható, de komoly szerveres háttere miatt még csak néhány országban érhető el.

Piacelemző cégek statisztikái szerint a jelenleg boltokban lévő, már hét-nyolc évvel korábbi generációt képviselő konzolok, illetve az ezekhez megvásárolható játékok és kiegészítők eladásai jelentősen visszaestek még az Egyesült Államokban is. Bár az új modellek piacra dobásától a gyártók az eladások növekedését várják, ez sem teljes garancia a sikerre, hiszen az új Nintendo Wii U gépből is a vártnál kevesebb fogy a boltokban. A piac ugyanis átalakulóban van, hiszen az új táblagépek, okostelefonok is képesek játékok futtatására.