Követni akarja felhasználóit a Facebook

Vágólapra másolva!
Néhány héten belül megjelenik a közösségi oldal felhasználókat követni képes applikációja, amely képes lesz megmutatni a közelben tartózkodó ismerősöket - számolt be a Bloomberg amerikai üzleti lap.
Vágólapra másolva!

A lap úgy értesült, hogy a Facebook fejlesztői jelenleg még dolgoznak az új okostelefonos applikáción, amely a tervek szerint április közepén lesz elérhető. A Bloomberg értesülései szerint a különálló applikációként érkező új szolgáltatás a háttérben futva automatikusan jelezni fogja a közelben tartózkodó facebookos ismerősöket. Ehhez azonban a felhasználók hollétéről is tudomást szerez a közösségi oldal, amely így célzott, közeli szolgáltatásokkal kapcsolatos hirdetéseket is képes lehet megjeleníteni az okostelefonokon.

Bár az új applikáció megjelenését a Facebook hivatalosan egyáltalán nem kommentálta, a nem hivatalos információk szerint annak létrehozásában a Gowalla nevű helyfüggő szolgáltatást kifejlesztő fejlesztők is közreműködnek. Ezt a társaságot a Facebook még 2011-ben vásárolta fel. A Facebook adatkezelési gyakorlatát azonban civil csoportok mellett amerikai és európai adatvédelmi szervezetek is bírálták, a tartózkodási hely nyomkövetésével a társaság kényes területre téved, az ennyire privát adatok megfelelő védelméről gondoskodnia kell.

A tartózkodási helyeiket jelenleg is meg tudják osztani a facebookozók ismerőseikkel, ez azonban felhasználói beavatkozást igényel. Az új funkció mindezt automatikussá és folyamatossá tenné. Arról még nincs hír, hogy a felhasználók milyen módon tudják majd ki-, és bekapcsolni az új funkciót.