Októberben jön a PC-ként is használható mobil

ubuntu for android
Vágólapra másolva!
Az Ubuntu Linux mobilverzióját futtató első okostelefon októberben lesz elérhető, és a telefonos szolgáltatások mellett PC-s funkciókat kínál majd. Az újabb mobilplatformnak a Windows Phone-nal kell megküzdenie a piac harmadik helyéért.
Vágólapra másolva!

A számítógépes operációs rendszereket fejlesztő Canonical cég vezetője, Mark Shuttleworth bejelentése szerint már hónapokkal karácsony előtt, idén októberben elérhetők lesznek az első ubuntus okostelefonok. A cégvezető úgy fogalmazott, hogy a két legfontosabb piacon, de ezeket nem nevezte meg. A vállalat még január elején jelentette be az Ubuntu mobil változatát.

Az Ubuntu for Phones újdonsága az lesz, hogy a telefonfunkciókon kívül az ezt futtató készülékek akár miniatűr, de teljes értékű számítógépként is használhatóak. Shuttleworthék elképzelései szerint egy dokkolóegységen keresztül kapcsolódna a készülék a monitorhoz vagy tévéhez, illetve a billentyűzethez és egérhez. A Canonical vezetője szerint ugyanis egy mai jobb okostelefon teljesítménye már elegendő ahhoz, hogy kiszolgálja egy tipikus átlagfelhasználó igényeit, akinek így nem feltétlenül lesz szüksége külön laptopra.

Forrás: Canonical
Telefon, mint számítógép: az Ubuntu új megközelítése

A tervek szerint még február végéig elérhető lesz a mobilos Ubuntu első tesztverziója, amelyet a Samsung Galaxy Nexus okostelefonokra tudnak majd feltelepíteni az Android helyére az érdeklődők.