Vágólapra másolva!
Néhány hónapon belül második alkalommal szerepel rosszul vírusvédelmi alkalmazások tesztjén a Microsoft ingyenes víruskeresője, a Security Essentials.
Vágólapra másolva!

A szoftver nemrég az AV-Test minősítő intézet független tesztjén szerepelt jóval rosszabbul fizetős társainál, ezúttal pedig a brit Dennis Technology Labs tesztjén produkált rossz eredményeket - adta hírül a PC Mag technológiai hírportál.

A teszt során a program az AVG, a BitDefender, az ESET, a Kaspersky, a McAfee, a Norton és a Trend Micro biztonsági szoftvereinek képességeit vizsgálták meg a Security Essentials mellett. A programok hatákonyságát vizsgáló teszten pontlevonás a Microsoft víruskeresője csupán 30 pontot, vagyis a maximális pontszám 8 százalékát teljesítette, jelentősen lemaradva a mezőnytől. A legjobban a Norton Internet Security 2013-as kiadása szerepelt 388,5 ponttal, ami 97 százalékos teljesítményt jelent, de a hetedik legjobbként befutó McAfee program is 76 százalékos (305,5 pontos) eredményt produkált.

A védelmi funkciók vizsgálata során a Microsoft Security Essentials mínusz hetven pontot ért el, míg fizetős riválisai kivétel nélkül plusz kétszáz pontot értek el, a győztes Norton szoftver 289 pontot produkált.