Megcsörrent a mobil a rab végbelében

Vágólapra másolva!
Egy Srí Lanka-i börtönbe csempészett be végbelében mobiltelefont egy fogvatartott, de pechjére a készülék megcsörrent a testében, így a rab lebukott vele.
Vágólapra másolva!

A colombói Welikada börtön egyik 58 éves fogvatartottja egy mobiltelefont és egy headsetet is képes volt becsempészni a fegyintézetbe a végbelébe rejtve. A tízéves börtönbüntetését töltő rab azonban nem élhetett a külvilággal való kommunikáció lehetőségével, mert a testébe rejtett készülék csörögni kezdett.

A telefoncsörgést a börtön őrei is észrevették, a rabot pedig kórházba szállították, ahol röntgen segítségével hamar fény derült, a testüregben lévő telefonra. A fogvatartott testéből orvosok távolították el a telefont, és két napnyi kórházi kezelést követően visszaszállították a börtönbe - írja a Huffington Post az AFP hírügynökség nyomán, amely a röntgenképet is leközölte.

Néhány hónappal korábban a legnagyobb Srí Lanka-i börtönnek számító Welikadában 27 emberéletet is követelő lázadás tört ki azt követően, hogy a helyi speciális egységek drogok és becsempészett mobiltelefonok után kutakodtak a cellákban.