Hackereknek esett áldozatul a Facebook

Vágólapra másolva!
Ismeretlen támadók jutottak be több Facebook-alkalmazott laptopjába. A közösségi oldal közleménye szerint a hackerek nem jutottak hozzá felhasználói információkhoz.
Vágólapra másolva!

Maréknyi Facebook-alkalmazott érintett csupán a közösségi oldal legújabb hackertámadásában, a felhasználók személyes adataihoz nem fértek hozzá illetéktelenek - adta hírül a Reuters hírügynökség. A Facebook közleménye szerint az incidensben érintett alkalmazottak gépeit az elmúlt hónapban fertőzték meg a támadók egy vírusos weboldal segítségével. A behatoláshoz egy korábban ismeretlen sebezhetőséget és támadókódot használtak, ami azt sejteti, hogy nem amatőr elkövetők állnak a háttérben.

"A kártevő észlelése után a gépeket megtisztítottuk, értesítettük a hatóságokat, és komoly nyomozásba kezdtünk, amely a mai napig tart" - mondta a Facebook szóvivője. A cég nem nyilatkozott a támadókról, azonban a Reuters által megkérdezett biztonsági szakértő szerint kínai hackerek álltak a kiberbűntett mögött.

Nagyon aktívak a kínai hackerek

Ha a szakértő értesülései jók, úgy a Facebook a Twitter mikroblog-szolgáltatóval és több nagy amerikai napilappal tartozik egy csoportba. Az elmúlt hónapban a New York Times, a Wasington Post és a Wall Street Journal szakértői is arról számoltak be, hogy számítógépes rendszerükbe kínai hackerek hatoltak be. A mostani támadás sem csak a közösségi oldalt célozta, a Facebook közleménye szerint a nyomozás arra derített fényt, hogy kiterjedt támadás folyt januárban is.

A sikeres hackertámadás a befektetők bizalmát nem rengette meg. A Facebook részvényei csak tíz centet veszítettek árukból a pénteki kereskedés során.