App készült az ELTE-HÖK-botrányból

Vágólapra másolva!
Facebook-alkalmazás készült az ELTE BTK hallgatói önkormányzatán kirobbant listázási botrányról. Az app kíméletlenül a felhasználó szemébe mondja, ha "néptáncos libsinek" tartja.
Vágólapra másolva!

"Jóseggű refinek", "nagymagyar néptáncos kommunistának" és "büdös fűszagú, alkoholista ribancnak" címkézi a felhasználókat egy új Facebook-alkalmazás. Az ELTE BTK hallgatói önkormányzatában kirobbant listázási botrányra válaszul készült app nem szép, de várhatóan így is viharos sikert fog aratni.

Forrás: [origo]
Ez a látvány fogadja az applikáció felhasználóit

Az Atv.hu által megszerzett, az ELTE BTK hallgatói önkormányzatán (HÖK) 2009-ben készítettt listán világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján listázták a hallgatókat. Egyes emberekhez megjegyzéseket is fűztek a lista készítői. Az alig fél nappal a listázás napvilágra kerülése után kiadott Facebook app ezekre a megjegyzésekre játszik rá. A jellemzéseket több szólistából állítja össze, meg sem próbál hozzáférni a felhasználó adataihoz.

Az Libsi, katkó, cigó, ratyi vagyok az ELTE BTK HÖK szerint alkalmazáson látszik, hogy fél nap alatt készült. A dizájnelemként felhasznált képek csúnyák, és az app külleme is hagy maga után kívánnivalót. A Facebookot mindennapi kommunikációra használó diákok azonban valószínűleg így is a közösségi oldal egyik slágerévé fogják változtatni az appot.